Discovery vrea sa difuzeze filme scurte cu povesti remarcabile din Romania

Discovery va difuza, incepand cu 12 aprilie, renumita emisiune auto a BBC - Top Gear, iar pana la sfarsitul anului isi propune sa difuzeze filme scurte despre "comunitatile de hobby" din Romania, a spus miercuri intr-o conferinta Ada Roseti, Channel Manager al Discovery Networks in Romania.

Emisiunea Top Gear va fi difuzata pe Discovery Channel, cu seriile 6-10, de luni pana joi, de la ora 23:00. In afara de Romania, reteaua Discovery Channel mai difuzeaza Top Gear in Rusia si Italia.

Tot la categoria noutati, Ada Roseti a anuntat intentia postului de a difuza filme scurte "cu oameni remarcabili" din Romania care au "povesti remarcabile" de comunicat.

"Avem un plan ca pana spre finalul anului sa ne imprietenim cu comunitatile de hobby locale, sa le dam spatii pe Discovery si sa-i facem cunoscuti pe cei care si-au transformat pasiunile, unele dintre ele ciudate, in adevarate surse de satisfactie interioara", a spus ea. Este vorba de "oameni remarcabili, cu povesti remarcabile, care sunt foarte aproape de spiritul Discovery", printre care gameri, oameni care sar cu parasuta sau modeleaza avioane, a explicat Ada Roseti.

Ea a mai spus ca 2009 a fost "un an record" pentru Romania: distributia Discovery in tara noastra a crescut cu 8% in 2009 fata de 2008, in timp ce audienta a crescut cu doua treimi (67%) in randul publicului tinta, in special barbati tineri, si cu 10% in randul publicului comercial. De asemenea, ATS (timpul mediu petrecut zilnic urmarind un post TV) a crescut cu 21%.

Posturile pe care Discovery le distribuie, in prezent, in Romania sunt: Discovery Channel, Discovery Science, Discovery Travel&Living, Discovery HD Showcase, ID. Investigation Discovery, Discovery World si Animal Planet.

Pe langa Top Gear, de pe Discovery Channel, anul acesta vor fi difuzate si alte programe noi si adaptate fiecarui tip de public tinta, pe toate cele sapte canale.


sursa: www.hotnews.ro

PS: sunt curioasa care va fi reactia romanilor la aceste filmulete (deobicei, suntem reticenti la modul cum ne promovam noi sau cum ne promoveaza altii peste hotare)

Comments