gata vacanta

A trecut Pastele, s-a terminat vacanta...mai repede decat m-as fi asteptat.
Noi, romanii, avem mania asta de a munci din greu pt ne a pregati de sarbatori; facem curat, facem o groaza de cumparaturi, stam in bucatarie pana la extenuare (asta cine stie sa gateasca) iar cand vin sarbatorile cadem franti de oboseala si abia-abia daca le mai simtim farmecul. Evident, ca vin toate neamurile in vizita, ne indopam cu mancare si bautura, si apoi spunem ca 'ce bine si frumos a fost si de Pastele asta'.
Chiar daca prin natura sarbatorii, Pastele ar trebui sa fie o sarbatoare mai trista decat Craciunul, mie imi place mai mult. E mai cald si parca lumea e mai seninsa. Nu ne mai imbracam ca iarna cu multe haine groase. Slujba Invierii te linisteste si parca simti altfel momentul.
Cineva imi spunea (si eu sunt de acord cu persoana respectiva) ca primavara, oricat de rece si ploioasa ar fi, trece repede si te bucuri de ea pt ca vine vara si va fi cald; dar toamna, oricum de blanda ar fi, trece greu si o simti intens pt ca vine iarna si va fi frig. Omul e frate cu natura...

Zilele astea, parca la TV au innebunim cu totii: numai crime si accidente am vazut. Presedintele Poloniei mort in accident de avion, tipa aia care era sosia Angelinei Jolie care s-a sinucis din dragoste, nebunul ala din Iasi care a omorat o fata pe trecerea de pietoni...si multe altele. Oare de ce unii oameni nu au nimic sfant in ei? De ce pana si in perioada asta trebuie sa asistam si la chestii de astea?

Comments