Cel mai mult se laudă cu propria lui modestie.

In disperarea de a cauta material pe net pt un proiect de la facultate, am dat peste citatul din titlu...si am realizat cat adevar surprinde. Acum nu stiu daca are valente pozitive sau nu. Gandindu-ma la cum e societatea actuala, de cate ori nu s-a intamplat sa ai o realizare si daca nu strigi tu in gura mare, nimeni nu o observa (exceptand cazurile ideale cand cineva te veche si te lauda).
Dar pt asta iti trebuie mult bun-simt. Atunci cand el lipseste, omul are tendinta sa se laude si daca trece strada pe verde :D
E foarte important mediul in care traiesti: daca el iti da mereu senzatia ca tu esti cel mai cel, e posibil sa ajungi in stadiul in care sa te lauzi singur pt orice prostie. Nici siguranta asta de sine nu e buna mereu.
In general, oamenii de valoare sunt modesti pt ca, mai devreme sau mai tarziu, valoarea lor este recunoscuta; sunt modesti si pt ca ei nu cauta sa fie apreciati, ci cauta sa faca totul perfect din placere si din respect pt munca lor.
E interesant sa ii surprinzi pe cei din jur cu ce capacitati ai. De multe ori, avem tendinta de a lasa de la noi pt a nu creea tensiuni. Dar si cand ne hotaram sa atacam...(ce dulce e razbunarea in acele momente)

Comments