trece vremea

Se apropie vara...e perioada aia din an cand absolventii varsa lacrimi pt colegii de care se despart; e perioada cand se citeste pt ultima data catalogul; e perioada cand facem bilantul a ceea ce am facut in ultimele luni de scoala.
Copoul e plin de tineri in robe si cu flori in mana. Peste 2-3 zile se implineste un an de cand am absolvit liceul. La naiba, ca tare repede a mai trecut. Nu stiu cum se face ca parca atunci nu constientizam importanta momentului, dar acum da!
Acum cand vad cate am putut face intr-un singur an, imi pare rau ca au trecut atatia ani pe langa mine fara sa fac mai multe. Si parca atunci cand faci multe, vrei sa faci si mai multe...

Tinereţea - plutire pe un râu de munte cu mlădieri capricioase, sub jocurile de lumini şi umbre ale pădurilor cu întârzieri neprevăzute şi binevenite, cu gândul la bucuria drumului de mâine. Şi, după câţiva ani, care trec ca un fulger, alunecarea vertiginoasă, fără putinţă de oprire, între maluri uniforme, într-o lumină sură şi rece de toamnă, spre apropiata prăpastie...(Garabet Ibrăileanu)

Comments