”Hai să renunţăm la ţăţisme!”

Eu am ramas stupefiata cand am vazut aseara la tv imagini de la vizita presedintelui in zonele sinistrate si in special acel dialog cu o doamna profesoara.
Pe buna dreptate femeia care dupa atatia ani de munca si de tocit coatele pe bancile scolii se simtea injosita de un salariu mizer pe care statul i-l ofera (salariu acum scazut cu 25%). Basescu, vizibil iritat de acuzatiile doamnei, nu a stiu cum sa incheie tirul de acuzatii si a rostit replica de mai sus.
Problema nu era ca un cadru didactic ce are de suportat niste conditii josnice castiga doar 11 milioane si ca acum a ramas pe drumuri, ci problema era ca nu avea asigurare.
Iar replica presedintelui legata de invatamantul romanesc...cred ca nu are grad de comparatie. Ce nivel are invatamantul? Ca la salariile care sunt tinerii absolventi pleaca in strainatate sau se reprofileaza!!! Tinerii care absolva acum sunt rezultatul profesorilor care i-au educat si pe cei din generatia lui Basescu. Din cauza ca avem un invatamant slab, sute de romani ocupa functii de conducere in marile companii internationale? Din cauza invatamantului slab tinerii nostri sunt acceptati la universitati celebre din afara?

Mai...ultimul care pleaca din tara asta sa inchida si lumina!

Comments