Timp pentru mine

daca deschizi ochii mai bine

Observi ca oamenii nu sunt in totalitate buni sau rai, ci au putin din amandoua. Trebuie doar sa ai rabdare sa ii cunosti tu. Si chiar daca ar fi la exterme, ei se mai pot si schimba. In functie de increderea pe care le-o acorzi sau de modul cum ii tratezi, poti transforma un om din persona nongrata in omul pe care te bazezi cel mai mult.
Nu exista persoana care sa detina adevarul suprem. Adevarul e un lucru relativ, ce depinde de omul pe care il percepe.

Nimeni nu are puterea asupra ta sa iti spuna ce trebuie sa faci, ci mai degraba ce ar trebui sa faci. Suntem constransi de anumite reguli pe care societatea le-a creeat in mod natural sau omul le-a gandit in mod voit. Ne batem cu pumnul in piept ca suntem oameni corecti in relatiile cu ceilalti, dar oare suntem corecti si cu noi insine? Inainte de a arunca pisica in ograda celuilalt, ne-am uitat si la noi daca am facut tot ce trebuia?

Cand se satura in a mai fi folositi sau manipulati oamenii renunta. Renunta si se retrag. Dar ce ne facem cu oamenii buni care se retrag? Pierdem un om de calitate din cauza unuia care nu a stiut sa il sustina sau sa il motiveze? Castiga ipocrizia in fata bunul simt?
Poate ca pentru a rezolva problemele din exterior ar trebui sa ne uitam mai intai in interior. Sa ne asumam raspunderi sau, daca nu, sa invatam macar sa vorbim frumos cu oamenii pe care ii rugam sa ne ajute!

Comments