Timp pentru mine

o fi vorba de cultura?!

Luni, a doua zi de Paste, a fost finala primei editii a concursului Romanii au talent. Castigatorul: Adrian Tutu, un hip-hoper in devenire cu ceva talent in a transmite prin versuri mesaje pro-sociale si cu un caz social pe fundal.
Ca in cazul oricarui concurs cu premii in bani (si premii serioase, nu oricum), s-au gasit in egala masura si contestatari ai castigatorului, dar sustinatori.


Ok... e incontestabil un talent mai mare cel al lui Narcis care poate canta arii de opera, dar nu e posibil ca aceasta voce sa fie numai un efect al etapei biologice prin care trece baiatul? Ar fi el capabil sa cante la fel si cand se va maturiza?
Si apoi, Valentin Dinu, castigatorul locului 3, s-a prezentat in mod constant cantand cover-uri si cred ca acest lucru nu l-a individualizat prea mult.
Adrian Tutu a avut mesaj ... si asta l-a impins mult in fata. Toti 3 de pe podium au avut o doza de dramatism in povestea lor (fie ca era orfan - Adrian; fie ca suferea dupa mama plecata la munca in strainatate - Narcis; fie ca si-a abandonat scoala si a inceput sa munceasca pt a-si intretine familia - Valentin), deci nu cred ca acest lucru a facut diferenta.
O fi vorba de nivelul cultural al poporului, cel care de altfel a si votat, alegand astfel castigatorul? Ne multumim doar cu o muzica simpla si cu un mesaj pe masura si ne e greu sa intelegem o arie de opera? Suntem inculti sau suntem comozi?

Personal, mie nu mi-a placut parcursul lui Narcis; mi s-a parut ca schimbarea lui a fost prea brusca intre preselectii si emisiuni. Siguranta pe care el a afisat-o in mod constant in emisiunile din platou cred ca a iritat pe alocuri publicul. Mie nu mi-a placut faptul ca el a declarat in finalul emisiunii ca "s-ar putea sa mai participe la emisiune"; e ca si cum nu i-a ajuns rezultatul de acum si el era acolo numai pt a castiga. Ceilalti doi cred ca au fost mai echilibrati in reactii, mai ponderati.
Oricum, in timp, ei si vor face dovada talentului...

Si in incheiere, versul care pe mine m-a impresionat cel mai mult din melodia castigatoare:
Copilul meu sa-mi zica "te iubesc" in romana

Comments