Timp pentru mine

Romanii au talent


Un format american care pare sa aiba succes si la noi, Romanii au talent si-a desemnat aseara si ultimii trei finalisti.
Unii dintre ei mi-au placut enorm, altii mai putin... Unii dintre ei au talent, altii au doar antrenament.
Priviti intr-o ordine, ei ar fi:
1. Narcis Iustin Ianau - baiatul acesta este extraordinar. E impresionant ca incepe sa cante si, dincolo de premiu, cred ca pentru el aceasta emisiune inseamna o imensa satisfactie personala. El sia- putut demonstra ce avea de demonstrat si cred ca asa ii va fi mai usor sa isi inceapa o cariera. Ca o paralela, (sper sa nu confund persoana) parca Mihai Traistariu a fost de nu stiu cate ori respins la admitere pt un liceu de muzica (sau Conservator?!) doar pt ca avea o voce mai altfel... Aici e talent enorm!
2. Trupa Ballance - aici e vorba de mult anternament. E interesant ceea ce fac ei, e inedit, e greu, dar unde e talentul?
3. Familia Luca - ei fac show. Nu cred ca e nevoie de mult talent sa faci piruete, dar e nevoie de o tehnica foarte buna si de o sincronizare extraordinara intre ei.
4. Adrian Tutu - cred ca de piatra sa fii pt ca baiatul acesta sa nu te impresioneze. Dincolo de talent, el reuseste sa exprime si sa transmita foarte mult. E un exemplu pt generatia sa prin puterea de care a dat dovada si prin faptul ca a reusit in viata in ciuda greutatilor.
5. Cristina si Alina - aici e vorba si de talent, si de munca. Se vede ca fetele au studii in domeniu. Mie imi place ca ele sunt foarte pozitive.
6. Akikai - iarasi e vorba de antrenament. Eu una nu sunt o mare sportiva, dar stiu ca in domeniul artistic talentul e mai vital decat in plan sportiv. Oricum, e bine sa promovam si astfel de ramuri pt ca tinerii si copii sa aiba alternative la mersul pe stadioane.
7. Stefan Florescu - suntem o natie de fotbalisti. Cam atat...
8. Cosmin Agache - copilul impresioneaza prin capacitatea lui autodidacta. Practica un gen "muzical" (daca ii pot spune asa) care e foarte putin promovat la noi si cred ca ii este destul de greu sa invete (sau sa se antreneze).
9. Rebeca Neacsu - e simpatica fetita, dar nu pot sa spun ca m-a dat pe spate. Mi-a dat senzatia ca sunt la slujba de duminica, intr-o biserica (o alta decat cea ortodoxa) si ca o mamica si-a impins fetita mai in fata pt a o vedea lumea.
10. Valentin Dinu - mi-a placut. Si-a ales o melodie foarte sensibila si cred ca era greu sa nu iti placa de el. Are o poveste impresionanata (si el, ca si Adrian Tutu), dar se vede ca are scoala vietii si ca pt a profesa in acest domeniu mai are de lucru. Se vede ca e sincer si optimist.
11. Valentin Luca - face ceva inedit, ce necesita multa munca si creativitate. Talent... nu stiu in ce masura; dar antrenamet...sigur foarte mult.
12. Medeea - e foarte greu ceea ce face ea. E nevoie de munca munca si multa forta fizica. A avut multe emotii cand astepta decizia juriului, semn ca isi dorea foarte mult acest castig (cred ca si din cauza prejudecatilor pe care lumea le are in legatura cu ceea ce face ea)

Marea finala va fi in a doua zi de Paste. Abia astept sa vad cine va castiga marele premiu!

Comments