studentia favorizeaza voluntariatul

Studiile arata ca in Romania varsta medie a celor care fac voluntariat este in jur de 20-25 de ani. In Marea Britanie, ea se incadreaza intre 30 si 35 de ani.
Acest lucru s-ar traduce prin sute de ONG-uri de profil studentesc sau prin sute de studenti care fac voluntariat intr-un cadru mai mult sau mai putin organizat.
La noi, studentia favorizeaza voluntariatul. Multi dintre tinerii nostri (printre care ma numar si eu :D) inca sunt intretinuti pe durata facultatii de catre parinti. Nefiind presat de un job cu norma intreaga, iti permiti sa faci voluntariat si sa te dezvolti pe latura aceasta inainte de a intra pe piata muncii. Imbucurator (pentru mine cel putin) este faptul ca vad din ce in ce mai multi elevi orientati spre voluntariat. Inseamna ca incepem sa fim din ce in ce mai constienti de nenumaratele avantaje pe care astfel de activitati ni le ofera.
Se incheie astazi Saptamana Nationala a Voluntariatului, editia nr. 10, eveniment care este cu atat mai important cu cat ne aflam in plin An European al Voluntariatului. O saptamana care, la nivelul Iasi-ului, a fost presata cu 68 de actiuni de voluntariat ale celor 34 de parteneri din randul organizatiilor neguvernamentale, institutiilor, companiilor si institutiilor de presa. Au fost implicati peste 500 de voluntari care au promovat si poluarizat voluntariatul in randul a peste 5000 de ieseni.

Comments