Ziua absolventului, la UAIC


Sfarsitul de an universitar anunta pentru multi dintre studenti (adica pentru cei din anii terminali) curs festiv, banchet si sustinerea licentei.
Pentru ei, pentru absolventi, universitatile ieseni au organizat sambata, 18 iunie 2011, Ziua absolventului.
Pentru noi, studentii de la Cuza, programul a inceput in jurul orei 18, cand studentii s-au adunat in locurile de intalnire anuntate anterior. Festivitatea a inceput in mod oficial prin cuvantarea dl Rector, Vasile Isan, dupa care s-a pornit in mars din Copou pana pe Bulevardul Stefan Cel Mare. Ca la orice festivitate de acest gen, multimea s-a oprit in fata Mitropoliei unde a avut loc o rugaciune de multumire si binecuvantare, iar finalul a fost in fata Palatului Culturii unde s-a cantat in premiera imnul absolventului, a fost un spectacol organizat de Universitatea de Arte "George Enescu" si in final (mult mediatizatul) concertul Directia 5.

Dincolo de formalismul evenimentului, a fost o actiune de solidaritate a studentilor, iar cei mai emotionati dintre ei au fost, evident, absolventii. Daca te aflai cumva in calea marsului, era inevitabil sa nu fii marcat de sutele de studenti, dar si de cei cativa profesorii care s-au lasat dusi de val, care scandau numele facultatii lor si care fluturau steaguri si pancarde... ma ceva ca la o actiune de protest :D
Pentru noi, studentii, actiunile de genul acesta ne fac mai constienti de amploarea pe care o ia viata studenteasca in momentul in care ne adunam cei de la Cuza, de la Agronomie, de la Medicina, de la Enescu si Universitatea Tehnica. Politicul s-a facut prezent si la acest eveniment, prin prezenta primarului, Gh. Nichita, insa studentii au fost cam saraci in a aplauda (in semn de multire) municipalitarii (oare de ce?! :P)

Desi nu sunt absolventa, am fost la Mars si am asistat putin si la concertul celor de la Directia 5. Asa ca va las mai jos, o melodie pe care au cantat-o aseara (si care mi-a placut enorm):

Comments