Timp pentru mine

Copou vs. Tudor



 
Iasi-ul este, prin traditie, un oras studentesc. Cu riscul de a ignora cateva din institutiile marcante ale invatamantului universitar iesean de stat (cum ar fi Agronomia, Medicina, Universitarea de Arte), se poate spune ca forfota cea mai mare este in Copou (in jurul UAIC-ului) si in Tudor (la Asachi).

Daca ar fi sa ne luam dupa o reclama TV (nu stiu exact la ce produs), studentul este “o specie in permanenta hibernare si in cautarea hranei”. Poate ca acesta este doar un detaliu care ii aseamana, dar cred ca, defapt, ei sunt mult mai diferiti.

Ca student la Cuza, in momentul cand iei contact cu cei din Tudor te socheaza faptul ca sunt in mare majoritate baieti. Sunt foarte galaciosi. Sunt multi si cu greu faci diferenta dintre toate acronimele care, pentru ei, reprezinta specializarile pe care le urmeaza.
Nu stiu invers cum e... dar cred ca, in mare parte, Copoul suprinde prin prezenta a multe studente, multe fuste si multe tocuri (:P). Din cate am inteles, taxele ar fi mai mari la Cuza (camine, reexaminari etc.). Si probabil e prea liniste pt ei :D
E fain totusi ca sunt evenimente in care studentii de toate felurile se aduna. Fie ca prin intermediul ligilor si a federatiilor studentesti, fie in cadrul actiunilor dedicate exclusiv studentilor. Si sunt multi, si sunt entuziasti, si se simt bine impreuna!


Comments