Timp pentru mine

Zi mare la nivel international

Azi este o zi importanta la nivel international, cu atat mai mult cu cat are o dubla semnificatie: este, pe de o parte, ziua internationala a ZAMBETULUI si, pe de alta parte, ziua mondiala a profesorului.

Preocupat de supra-comercializarea simbolului sau si modul in care sensul original al acestuia risca sa se piarda in repetarea constanta de pe piata, Harvey Ball a lansat ideea de a dedica o zi zambetului si a ales prima zi de vineri a lunii octombrie. Organizata pentru prima data in 1999, in orasul natal al lui Smiley din Worcester, ea a devenit, in anii urmatori, cunoscuta in intreaga lume. Fundatia Harvey Ball World Smile, creata dupa decesul acestuia in 2001, a devenit sponsorul oficial al Zilei mondiale a zambetului.
Aceasta zi este sarbatorita in numeroase orase din Europa, Asia, America de Nord si America de Sud, manifestarile incluzand spectacole cu clovni, picturi pe fata, prezentari de povesti, teatru de papusi, concursuri de baloane.

In 1994, UNESCO a inaugurat prima zi mondiala a educatorilor, pentru a comemora semnarea, in 1966, a recomandarii facute de UNESCO si Organizatia Internationala a Muncii privind conditiile de munca ale personalului didactic. Aceasta zi se sarbatoreste in data de 5 octombrie in peste 200 de tari, denumirea ei fiind World Teachers’ Day in engleza sau Journée Mondiale des Enseignants in franceza. In mai multe tari, Zilele profesorilor sunt destinate a fi zile speciale de apreciere a cadrelor didactice. Unele dintre ele sunt sarbatorite la sfarșitul saptamanii, in timp ce altele sunt celebrate in timpul zilelor lucratoare.

Se pare ca dna de la care azi mi-am cumparat bilet de autobuz nu stia de Ziua internationala a zambetului pt ca era foarte acra si nici in facultate nu se stia de Ziua de internationala a profesorilor pt ca s-au tinut ore.
Si, apropo de acest ultim aspect, azi am avut primul curs si primul seminar in calitate de MASTERANDA!!!

Comments