multe intrebari...

Evenimentul petrecut zilele trecute cu accidentul de avion în care au murit doi oameni (tânăra Aura Ion și pilotul Adrian Iovan) m-a întristat enorm. M-a întrist evenimentul în sine, faptul că s-au pierdut două persoane excepționale care se dedicaseră meseriei pe care o aveau, modalitatea absolut aberantă în care autoritățile au reacționat… dar m-a întristat și modul cum s-a încercat să se găsească scuze. Tânăra avea voie să fie în acel avion? Pilotul avea dreptul să piloteze? Era în fișa postului unuia dintre medici să facă acest drum?
Și dacă da, și dacă nu… contează? Sunt oameni care, conștienți fiind, și-au riscat viața pt a o salva pe a altora. Tânăra nu avea altfel cum să învețe meserie decât dacă mergea în astfel de misiuni. Cine ar fi pilotat avionul dacă nu s-ar fi găsit un om care să accepte să facă și astfel de zboruri umanitare? Aveam alți medici bine plătiți și capabili sa facă astfel de operații?
S-a discutat despre demisia nu știu căror oameni cu funcții… Ne ajută cu ceva? Rezolvă asta problema sistemului? De ce nu s-a gândit nimeni să propună schimbarea procedurilor sau clarificarea lor?

Respect localnicilor care i-au găsit pe răniți și regrete pt cei care au fost sacrificați în acest accident!

Comments