Timp pentru mine

idei noi

Ieri am citit pe net ca Senatul a aprobat proiectul potrivit caruia activitatile de voluntariat sunt recunoscute drept experienta profesionalaInitiativa e super-faina si cred ca responsabilizeaza ambele parti: ONG-ul, dar si voluntarul.


Cred ca organizatiile vor avea o mai mare grija in a nu elibera adeverinte pe bandaa rulanta. Se vor ingriji ca acele adeverinte sa fie ”pe bune”, sa contina numarul de ore realizate de voluntar, activitatile derulate, competentele dobandite. Vor avea grija sa organizeze activitati de profil, utile profesional voluntarilor deoarece organizarea de petreceri nu sunt specifice chiar pt orice domeniu sau considerate experienta profesionala :D

Voluntarii vor lua mai in serios activitatile pe care le realizeaza. Stim ca multi studenti, din varii motive, se inscriu in ONG-uri; putini raman membri activi. De ce? Pt ca nu le iese nimic. Acum, avand un cadru legislativ care sa faciliteze acest activitati, poate isi vor lua activitatea mai in serios - desi riscam ca ei sa fie motivati doar de adeverinta primita la finalul activitatii.

E adevarat ca eu gandesc problema din perspectiva voluntarilor tineri, elevi sau studenti. Insa, cred ca initiativa ii vizeaza si pe someri sau pe persoanele care se apropie de varsta pensionarii si pentru care aceasta activitate poate fi contabilizata ca vechime in munca si luata in considerare atunci cand se pensioneaza.


Repet ce am scris mai sus: initiativa e faina, ii responsabilizeaza pe toti cei care activeaza in acest domeniu, dar sunt curioasa cum va evolua si ce birocratie va aduce in plus in mediul organizational.

Comments