Timp pentru mine

ganduri de duminica seara...

Exista specialisti in domeniul recrutarii pe care i-am auzit spunand ca obisnuiesc sa isi caute/verifice candidatii pe site-urile de socializare (cel mai frecvent – pe facebook). Dar... exista si recruteri care spun ca nu e corect sa ne facem o parere despre candidat din cauza pozei pe care o posteaza (poza cu pisica, la o bere sau in costum de baie :D), a unei chestii incorecte pe care o scrie pe pagina personala sau o distribuie in nume propriu pe anume grupuri de discutii.
Si totusi? Se spune ca tot ce pe internet e public, nu? De ce lucrurile e care le postam pe facebook sa nu fie la fel de valabile sau de corecte precum sunt lucrurile pe care le postam pe site-ul personal, pe contul de linkedin sau in CV? De ce pe facebook ne dam ”mari si tari” cand, de fapt, totul e doar o chestie de ”luat ochii”?
Comentariile mele de mai sus au aparut ca reactie a faptului ca am observat cum unele informatii postate pe facebook sunt diferite fata de cele postate de unele persoane pe cai oficiale. Nu stiu daca e doar o greseala sau e de fapt chestie de ”luat ochii”; daca e a doua varianta… e cam naspa pt ei! Pentru ca mai sunt unii care observa astfel de neconcordante si sigur nu le fac o publicitate pozitiva. Ei vor avea grija ca minciunea sa aiba picioare scurte.

O informatie se verifica din trei surse!

Comments