Timp pentru mine

Tipologii de studenti la examen

Un moment important in viata de student il reprezinta sesiunea … sau mai exact examenele din sesiune. Daca atunci cand esti student, esti foarte stresat de acel moment, lucrurile se schimba cand esti la catedra si vezi toate (dar absolut toate) privirile indiscrete aruncate de studenti in foile colegilor, materialele informative suplimentare, telefoanele care se cer consultate.
Cumuland toata experienta mea de student, pot descrie cateva categorii de studenti care se evidentiaza in special la examenele din sesiune:
  • Ganditorul: il identifici usor pt ca atunci cand profesorul se apropie de el, brusc duce mana la frunte, la tampla si… se gandeste intens ca si cum fix atunci ar si vizualiza suportul de curs.
  • Bolnavul: e studentul care are accese de tuse… nu pt a-si avertiza un coleg ca vine profa, ci din cauze medicale. Tot el are dureri de spate/genunchi si nu poate sta drept in banca… ci doar pe o parte sau sprijinind capul de antebrat
  • Grabitul: nici bine nu se termina de dat subiecte, ca el se si apuca sa le rezolve. E ca si cum dupa primele 5 minute de examen, tot ce a invatat se uita.
  • La polul opus, este incetul – cel pt care, indiferent de cat timp ar avea la dispozitie, el rezolva cea mai mare parte din subiecte in ultimele 5 minute si, evident, ca nu ii ajunge timpul alocat.
  • Studentul cu tulburari psihice… sau cum altfel am putea evalua un student care vorbeste singur?! Ei toti stiu ca in situatia de examen nu au voie sa vorbeasca intre ei, asa ca presupunem ca vorbesc singuri :P
  • Profetul – el stie oricum ca proful pune notele din burta si ca oricum va veni si in restanta.

In aceeasi maniera, ar putea fi realizata si o tipologie a profesorului care supravegheaza la un examen, insa nu cred ca ar fi foarte etic din partea mea sa o detaliez acum :P.

Comments

Post a Comment