Timp pentru mine

Cum suntem noi?



Generatia Millennials (sau Generatia Y) este generatia care a urmat Generatiei X.
Din ea fac parte persoanele nascute intre anii 1980 si 2000.

Un studiu recent arata ca in momente-limita femeile din generatia Millennials pot actiona ferm pentru a atinge rezultatele dorite impreuna cu ceilalti. Ele sunt mai organizate, mai atente la detalii, mai meticuloase, mai muncitoare comparativ cu barbatii din generatia lor, mai dornice sa acumuleze noi cunostinte necesare in munca. Ele par sa actioneze dupa motto-ul „excelenta in executie”, tinand sa isi faca treaba cu seriozitate, impunandu-se prin seriozitate si cunostinte.
Comparativ cu barbatii din generatia Millennials, femeile sunt mai orientate spre ceilalti, mai dornice sa ofere servicii de buna calitate clientilor, sa ajute, sunt mai disponibile sa se implice in proiecte tip CSR, sunt mai atente la calitatea muncii si mai intuitive in luarea deciziilor decat barbatii din aceeasi generatie.
Totodata, in momente percepute ca avand miza mare, aceste femei tinere se pot comporta dupa tiparul „comanda/control”, devenind perfectioniste, derapand in detalii, uneori inutile si dand dovada de incapatanare si aroganta. Ele sunt mai motivate de a avea un loc de munca ce permite program flexibil, echilibru robust intre viata personala si cea de birou, isi doresc mai mult un mediu placut, relaxant decat femeile din generatia X.


Mai multe detalii interesante despre rezultatele acestui studiu sunt prezentate in RevistaCariere.

Comments