Scrisoare catre un potential angajat



Draga potential angajat,

Iti multumesc pentru ca iti aloci timp pentru a cunoaste piata muncii.
Poate ca suntem din generatii diferite, poate avem experiente diferite in munca… sau poate ca suntem mai degraba similari. Indiferent de cum ar fi, as dori sa iti spun ce caut eu la un candidat pentru a-ti da seama daca pe viitor am putea colabora.

Sunt aici pentru a cauta ce e mai bun pentru compania pe care o reprezint.
Nu pornesc la drum cu intentia de a-ti cauta defectele, insa din partea ta am nevoie sa iti cunosti limitele. Te rog sa te evaluezi corect, sa fii constient cu cine concurezi in piata si ce asteptari ai.
Pe langa candidatii pe care ii cunosc, foarte importanti pentru mine sunt colegii pe care ii am deja in echipa. Ei sunt nivelul meu de referinta! Al meu, dar pot fi si al tau.
Si tu poti fi unul dintre ei daca imi dovedesti ca aveti valori similare si ca sunteti comparabili din postura de candidati. In caz contrar, nu ati putea fi niciodata colegi si nu ati putea lucra ca o echipa. Nu e corect asa?

Noi toti avem calitati si defecte. In situatia de fata, calitatile sunt prioritare. Este firesc ca tu sa ti le cunosti si sa mizezi pe ele atunci cand ne cunoastem in piata muncii. Dar ele trebuie demonstrate in timp… asa cum si increderea se castiga in timp. Nu te astepta sa ti se ofere totul din prima discutie pentru ca nimeni nu isi asuma acest risc. Dar daca tu esti dispus sa iti demonstrezi aceste calitati in timp, atunci si eu sunt dispusa sa iti acord ocazia de a colabora.
Este posibil sa fiu si reticenta la nou, dar sunt asa pentru ca de decizia mea depinde si cariera ta, depinde si compania mea.
Nu este o tragedie daca nu vom colabora; poate ca noi nu suntem ceea ce tu cauti sau tu nu esti ceea ce cautam noi. Posibil nu acum. Este firesc ca genul acesta de cautari sa dureze mai mult – sunt multi candidate valorosi, oportunitatile poate nu la fel de multe, asa ca trebuie insistat pana se gaseste cea mai buna potrivire intre candidat si angajator. Nu cred ca poate spune cineva ca e un proces usor sau rapid.
Dar daca vom colabora, abia astept sa lucram la cele mai importante proiecte din cariera ta, sa iti prezint un mediu de lucru prietenos si sigur, sa faci parte din cea mai frumoasa echipa pe care ai cunoscut-o vreodata.

Cu drag,
S.

PS: am scris acest articol ca o reactie la articolul publicat pe PortalHR 

Comments