Timp pentru mine

„Avem nevoie de mult mai multe femei lideri”



Steve Jarding, specialist in politici publice, a vizitat tara noastra la invitatia RISE Consortium. El este recunoscut ca fiind unul dintre expertii de top in comunicare, campanii politice si gestionare a crizelor, precum si in conducere strategica.
Recent a acordat un interviu pentru Revista CARIERE in care declara „Imi doresc sa vad femeile mai implicate in politica dar pledez in continuare pentru diversitate. Cel mai simplu argument ar fi daca sunt atat de buni organizatori barbatii, de ce situatia merge atat de prost?” isi argumenteaza profesorul Steve Jarding pledoaria sa pentru o prezenta mai puternica a femeilor in politica si afaceri. Oamenii devin lideri prin ceea ce fac o perioada indelungata de timp contribuind prin actiunile lor la o societate mai buna.

De ce credeti ca femeile nu sunt acceptate de societate ca lideri?
Eu zic ca vremurile sunt in schimbare. Multe tin de cultura si de contextual istoric. De exemplu, in Somalia, Fadumo Dayib este prima femeie care a candidat vreodata la presedintia Somaliei...A incercat.
Lucrurile se schimba. Avem nevoie de mult mai multe femei lideri pentru ca eu cred ca lucrurile se vor schimba in bine. Dau ca exemplu faptul ca 20% din senatorii SUA sunt femei. 51% din populatia SUA sunt femei. Daca am avea 51% femei in senatul american cred ca lucrurile ar sta mult mai bine. Lucrurile se misca, incet dar se misca.
O societate democratica ca a noastra (n.r. SUA) nu a avut niciodata un presedinte femeie. Hilary, probabil ca va reusi... Eu cred ca daca femeile vor creste ca numar in politica, vom vedea guverne mai capabile. Femeile sunt cele care duc greul in cele mai multe dintre civilizatii. Imi doresc sa le vad mai implicate in politica dar pledez in continuare pentru diversitate. Perspectiva sa avem mai multe femei lider in arena politica este pe cale sa se intample datorita in primul rand comunicarii din social media si din toate mediile moderne si cred ca vom vedea schimbari importante referitoare la generatiile viitoare.

Articolul in intregime poate fi gasit aici

Si acum… intrebare catre voi: Cine este liderul feminin a carui imagine va vine prima data in minte?


Comments