Timp pentru mine

Cat esti dispus sa investesti?


Nu mai surprinde pe nimeni faptul ca traim intr-o piata a muncii destul de dinamica, in care focusul celor mai multi angajatori este pe atragerea talentelor.
Din pozitia de candidat, putem astepta sa apara o oportunitate foarte buna pentru noi sau, daca suntem dispusi sa investim in noi, putem atrage mai usor oportunitatile catre noi.
Ce investim? Timp, efort, poate chiar bani…

Pentru a creea o imagine buna despre noi, putem sa avem in vedere cateva idei:
  • Lucrezi la brandul tau de specialist. Suna foarte generic, dar poti incepe cautand numele tau pe google. Ce informatii apar? Te recomanda ca specialist? Daca nu, identifica acele canale care sunt relevante pentru tine ca specialist si fa-te vizibil acolo.
  • Creeaza-ti  conexiuni. Eu sunt o fana declarata a Linkedinului – am peste 10.000 de contacte; o mare parte dintre ele sunt potential-candidati, dar o mare parte dintre ei sunt specialisti ca si mine. Evenimentele de specialitate sunt un alt context in care poti cunoaste oameni interesanti, potential colaboratori.
  • Citeste – carti, articole de profil, interviuri cu specialisti… orice iti poate aduce un plus de informatie
  • Cere sa faci mai mult – este important sa fii un bun specialist, dar cauta si sa iti formezi o serie de competente transferabile, correlate cu activitatea ta de baza
  • Indiferent de ce faci, cineva sigur te va vedea si va evalua rezultatele tale. Daca oferi ceva de calitate – va fi cineva care va aprecia acest lucru.
  • Autoevaluarea este buna pentru ca ne ofera o masura a ceea ce suntem. Insa, pentru a nu fi ca pisica ce se uita in oglinda si vede un leu, ar fi util sa comparam autoevaluarea cu heteroevaluarea. Cere feedback des, mult si din mai multe surse. Pune cap la cap informatiile si fa-ti un plan de bataie.
  • Gaseste-ti mentori – drumul acesta poate fi parcurs singur sau impreuna cu cineva. Acest cineva poate fi un prieten, un lider in care crezi, un coach care te sprijina, oricine care te poate ajuta sa cresti


Investitia in tine, ca specialist, este un proces continuu. Poti astepta acest lucru sa vina din extern, dar, daca esti dispus sa contribui si tu la acest proces, lucrurile se vor intampla intr-un ritm mai alert.

Comments