Timp pentru mine

Cum (ne) conducem?


Nu poti sa ii conduci pe altii daca nu te poti conduce pe tine insuti. In acest context, leadership-ul personal reprezinta abilitatea de a fi liderul propriei tale vieti.
Fie ca iti doresti sa faci o schimbare in cariera sau in viata personala, prima persoana pe care trebuie sa o convingi si sa o motivezi esti chiar TU.
Leadershipul personal presupune sa ai mentalitatea si setul de abilitati necesare pentru a obtine lucrurile de care ai nevoie pentru a reusi. Mentalitatea potrivita se obtine prin provocara convingerilor limitative, activarea surselor de putere si proactivitate. Abilitatile necesare presupun stabilitarea obiectivelor, diagnoza nivelului de dezvoltare si potrivirea cu situatia existenta.

Cand ne propunem o schimbare din cariera, suntem constienti ca sa ne asumam o serie de riscuri, dar este util sa parcurgem cativa pasi:
  • Autocunoasterea: cum esti ca persoana, cum iti place sa lucrezi, ce abilitati ai, la ce trebuie sa mai lucrezi, ce echipa iti doresti?
  • Identificarea oportunitatilor de cariera: care este nivelul actual de performanta? Ce iti poate oferi actualul angajator ca posibilitate de dezvoltare?
  • Transmiterea mesajului: comunica celor din jurul tau (persoanelor cheie) faptul ca iti doresti o schimbare – ei pot fi o resursa
  • Planificarea si realizarea schimbarii
  • Monitorizarea progresului – dupa ce am facut schimbarea, este util sa evaluam impactul: este ceea ce te asteptai? Ce ai putea schimba pentru a obtine rezultatul dorit?



"Personal leadership is the process of keeping your vision and values before you and aligning your life to be congruent with them." (Stephen Covey)

Comments