Respect pentru femei

Recent Bolt a introdus o optiunea prin care soferii pot accepta curse daca sunt solicitate din partea femeilor. Noutatea a starnit destul de multe comentarii, insa are la baza o problema destul de grava din societatea actuala: hartuirea sexuala.

Traim intr-o lume in care prea des aud comentarii potrivit carora o femeie “si-o cere” daca iese in oras fiind imbracata mai sexi, dar de prea putine ori aud ca barbatii sunt acuzati de lipsa de educatie daca se adreseaza nepotrivit unei femei.

Acest articol este dedicat personajelor masculine care au tendita de a hartui sexual… pe site-urile de socializare.


Conform Codului Penal (art 223): Pretinderea in mod repetat de favoruri de natura sexuala in cadrul unei relatii de munca sau al unei relatii similare, daca prin aceasta victima a fost intimidata sau pusa intr-o situatie umilitoare, te pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.


Dragi baieti (“baieti”, nu “barbati”, da?),

Ce o fi in mintea voastra cand abordati pe Facebook o fata pe care nu o cunoasteti si ii scrieti: “Salut! Cf?”

Sau “Lasa mi nr tau. Ne auzim la un tel si noi”? Sau, si mai bine, cand ii cereti sau trimiteti poze din alea… mai personale?

V-ati gandit vreodata ca poate nu o intereseaza persoana voastra? Puteti cel mult sa ii pareti libidinosi.

Sau ce o fi in capul vostru cand ii dati mesaj voi fiind in Bucuresti, ea in Iasi (si nu v-ati vazut sau cunoscut vreodata pana atunci) ?! Va ganditi ca o vrajiti asa de tare ca, in secunda doi, ea se urca in masina si da fuga la voi?

Pune-ti macar o poza decenta la profil ca aia cu ochelarii de soare si maieut nu le impresiona nici pe fetele de 15 ani - ce sa mai zice de cele 30 ani+?!?!


Genul acesta de comportamente pot constitui abateri grave si se pot ajunge pana la lucruri care va pot pata cazierul.

Invatati-va sa respectati femeile. Respectati-va si pe voi. Niciodata tupeul si nesimtirea nu au avut de castigat pe termen lung.

In final, o recomandare de carte faina - poate ajuta: Arta subtila a seductiei.


Photo credit

Comments