Cum ne alegem pantalonii

Oricat ne-am dori noi, femeile, sa fim elegante si seducatoare in rochii vaporoase sau fuste creion, tot mai avem zile când ne aruncam intr-o pereche de pantaloni office sau niste blugi relaxati.

Pentru mine, pantalonii au fost mereu dificil de cumparat si nu pentru ca imi doresc anumite modele mai speciale, ci pentru ca am niste dimensiuni corporale care fac dificila o alegere (mai ales când cumpar online). Sunt oarecum o tipologie para - port S la tricouri si M la pantaloni, dar am soldurile late si picioarele subtiri.

Asa ca am inceput sa citesc, sa ma masor, sa probez diferite modele si uite cam ce am aflat.

in privinta tipologiilor de pantaloni, ar fi câteva variante:

  • Pantalonii drepti - se potrivesc cam oricarei tip de conformatii. Pantalonii drepti au aceeasi latime de la coapsa pana la glezna, urmând elegant lungimea piciorului. Pantalonii drepti pot “camufla” coapsele daca nu esti confortabila cu ele. Pot fi purtati cu toc, dar si cu incaltari sport.
  • Pantalonii evazati - ei urmeaza in mare parte linia corpului, insa in zona gleznelor se largesc. Avantajeaza in special persoanele cu solduri late pentru ca vor creea volum in partea de jos si vor echilibra coapsele si gleznele. Pentru persoanele minione, acesti pantaloni pot fi purtati cu tocuri pentru a alungi piciorul si pentru a creea inaltime. Dau impresia unui corp suplu si armonios.
  • Pantalonii skinny / mulati - incep sa listez pantalonii care nu avantajeaza chiar de oricine. Genul acesta de pantaloni au devenit la moda in ultimii ani si probabil ca vor mai fi asa o perioada. Sunt destul de versatili in privinta tinutelor in care ii porti purta, dar… nu avantajeaza persoanele cu forme mai generoase, in special in zona abdomenului sau a soldurilor. Avantajeaza persoanele suple, indiferent de inaltimea lor. Pot fi asortati cu tocuri, dar si cu incaltari sport.
  • Pantalonii largi - nu avantajeaza persoanele cu forme mai generoase si persoanele minione. Purtati cu toc, creeaza iluzia de alungire.
  • Pantalonii culotte - cred ca este cel mai recent model “intrat pe piata”. Personal, nici nu prea imi plac, dar i-am vazut asortati in multe feluri si cred ca merg pe diverse tipologii de corp. Singurul lucru care poate pune probleme este inaltimea noastra: nu cred ca avantajeaza minionele.

Ideea dupa care ne alegem pantalonii este de echilibra forma corpului si de a evidentia ce avem mai frumos:

  • Daca avem umerii lati, creem volum in partea de jos a pantalonilor - pantaloni evazati sau pot fi chiar pantaloni drepti. Putem scoate talia in evidenta prin a purta curele.
  • Daca nu avem talia evidentiata, alegem pantaloni drepti. Dar s-ar putea sa avem un decolteu frumos.
  • Daca avem soldurile late, alegem pantaloni care se muleaza pe corp. Alegem tinute care vor scoate in evidenta posteriorul, coapsele si soldurile.
  • Daca nu avem forme, creem volume din detaliile pantalonilor.
  • Daca ai silueta in forma de clepsidra, pui accentul pe talie, pantaloni drepti si lungi.
  • Daca esti miniona, alegi tinute in asa fel incât sa nu “fragmentezi”  prea mult corpul.

Evident ca mai trebuie sa tinem cont si de materialul pantalonilor, si de imprimeu… si de multe altele :)

Dar daca ne place o anumita pereche, uneori nici nu mai conteaza daca ne avantajeaza sau nu.


Photo credit

Comments