Comunicarea online ne face sa fim hateri

Uitati-va pe orice platforma online (Facebook, LinkedIn, Reddit): sunt multe discutii pe diverse teme; cele mai multe dintre ele au comentarii foarte rautacioase; unele dintre ele chiar la limita bunului simt.

Ai avea pretentia de la Linkedin (care era considerata o platforma profesionala) ca determina o selectie naturala a userilor prin specificul platformei, iar discutiile de aici sunt de un anumit nivel calitativ. Dar nu se intampla asa!

O platforma precum Reddit care anonimizeaza profilul mai bine decat o fac celelalte parca incurajeaza si mai mult hate-ul si frustrarea care se arunca instant la orice postare.


Daca ar fi sa va vedeti face-to-face, ati transmite acelasi mesaj? Si mai ales, cum ar suna el?

Inteleg ca sunt multe lucruri care se intampla prost, dar ne mai gandim oare si la persoana care primeste comentariul?

Poate peste toate, cum ne permitem sa ne dam cu parerea despre persoane pe care nici nu o cunoastem personal?!?! (despre persoane, nu despre ce fac ele)


Avem pretentia de a fi persoane umblate, care am vazut nu stiu cate tari si care ne permitem haine si masini scumpe. Dar cand cineva exprima o parere diferita de a noastra… scoatem mahalaua din noi.


Era o perioada cand se aplica un spor la salariu daca aveai studii superioare. Cum ar fi daca s-ar aplica un sistem de salarizare in functie de cat de educati si manierati suntem?


Photo credit

Comments